Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلات خوابگاه‌های دانشجومعلمان خراسان شمالی به تریبون نماز جمعه هم رسید، اما رئیس این دانشگاه از دی ماه پشت در اتاق استاندار و رئیس هیات امنای آن از دی ماه سال گذشته، منتظر وقت ملاقات است!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * یکی از مسائل مهم دانشجویان، تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه است؛ زیرساخت‌هایی مانند فضای آموزشی مناسب، خوابگاه، سالن‌های غذاخوری، آزمایشگاه و کتابخانه از موارد مهمی است که در هر مجتمع دانشگاهی و پیش از پذیرش دانشجو باید تأمین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چه اتفاقی افتاده که در اغلب دانشگاه‌های فرهنگیان، به ویژه در پردیس‌های دخترانه، مشکل نبود زیرساخت‌های مناسب، زندگی دانشجویی را برای دانشجویان سخت می‌کند؟

 

دانشگاه فرهنگیان یا همان دانشگاه‌های تربیت معلم که از سال‌های دور به تربیت دانشجویان به صورت بورسیه تحصیلی می‌پردازد. به این صورت که دانشجومعلمان از همان ابتدا در استخدام وزارت آموزش و پرورش درمی آیند، حقوق و بیمه دریافت می‌کنند، بخشی از حقوق آنان برای تأمین تجهیزات خوابگاهی کسر می‌شود و پس از فارغ التحصیلی هم وارد چرخه آموزش می‌شوند. اما مشکل اینجاست که در بسیاری از استان ها، پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان مناسب تحصیل دانشجومعلمان نیست.در خراسان شمالی این وضعیت آنقدر حاد شده که حجت الاسلام نوری، امام جمعه بجنورد، بخشی از خطبه نماز جمعه را به این امر اختصاص داد.

 

مشکلات خوابگاه‌های دانشجومعلمان در تریبون نماز جمعه

حجت الاسلام نوری در خطبه‌های نمازجمعه بجنورد با اعلام اینکه دانشگاه فرهنگیان، برکتی برای خراسان شمالی است، بیان کرد که، اما موقعیت و فضای آموزشی مناسبی برای دانشجویان این دانشگاه درنظر گرفته نشده است و دانشجویان خوابگاه مناسبی ندارند.

 

او در ادامه سخنان خود از مسئولان عالیه استان و استاندار خواست کمک کنند تا مشکلات دانشجومعلمان حل شود.

 

پس از پرس‌وجو درباره وضعیت این دانشگاه، متوجه شدیم که بیشتر مشکلات مربوط به پردیس خواهران این دانشگاه است. روانبخش، یکی از دانشجویان این دانشگاه است که به خبرنگار ما درباره محل تحصیل خود می‌گوید: مشکلات ما محدود به خوابگاه نیست. مشکلات زیادی داریم که بخشی از آن خوابگاه است.

 

کسر از حقوق برای خدماتی که ارائه نمی‌شود

او توضیح می‌دهد: فضای آموزشی ما در حد پنج کلاس درسی است که آن هم در طبقه اول یک دبیرستان دخترانه برگزار می‌شود. ساختمانی هم روبه روی این ساختمان کلاس‌ها وجود دارد که بخشی از آن به بخش اداری دانشگاه اختصاص یافته و بخش دیگر هم خوابگاه ما است.

 

در واقع و براساس آنجه روانبخش توصیف کرده، پردیس خواهران این دانشگاه در بجنورد در یک دبیرستان دخترانه استقرار یافته و آنقدر‌ها شبیه فضای دانشگاهی نیست.

این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی درباره وضعیت خوابگاه هم توضیح می‌دهد و می‌گوید: در اتاق‌های ما بیشتر از ظرفیت دانشجو اسکان دارد و همین امر باعث شلوغی اتاق‌ها شده است.

 

اما یکی از مسائلی که دانشجومعلمان به آن اعتراض دارند، کسر حقوق از آنان است. روانبخش توضیح می‌دهد: مشکل ما این است که حقوقمان بی منطق کسر می‌شود. در ماه‌های قبل حدود ۴۵ درصد از حقوق ما کسر می‌شد، اما اکنون این مبلغ به حدود ۲۵ تا ۲۰ درصد رسیده است، اما این در حالی است که با شیوع کرونا، دیگر از امکانات دانشگاه و خوابگاه استفاده‌ای نداشته ایم!

 

او می‌گوید: تا چند ماه قبل تفاوتی بین دانشجوی ساکن در خوابگاه و دانشجویی ترددی در دریافت حقوق وجود داشت. وقتی دانشجویی از فضای خوابگاهی استفاده می‌کند، مسلم است که درصد بیشتری از حقوق این دانشجویان کسر شود، اما از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرده است، از این دانشجویان باز هم تا ۴۵ درصد حقوق کسر می‌شد.

 

استاندار وقت نمی‌دهد

با این حال، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی معتقد است که با قوانین جدید حقوق دانشجومعلمان، مشکلات بسیاری برای اداره خوابگاه و دانشگاه خواهند داشت.

 

محمدعلی نظری، رئیس این دانشگاه معتقد است که در صورت کسر ۲۰ درصد از حقوق دانشجومعلمان، امکان اداره خوابگاه نیست. او می‌گوید: به فرض پرداخت حقوق سه میلیون تومانی به دانشجویان، ۲۰ درصد آن حدود ۶۰۰ هزار تومان می‌شود و ما قرار است با این مبلغ سه وعده غذایی و دیگر امکانات خوابگاهی را برای دانشجویان فراهم کنیم. به نظر شما می‌شود؟

او می‌گوید: در حال حاضر که دانشگاه‌ها غیرحضوری است، این مشکلات احساس نمی‌شود، اما اگر دانشجویان در خوابگاه‌ها حضور داشته باشند، چند برابر هزینه‌ای که از حقوق دانشجومعلمان برای استفاده از امکانات خوابگاهی کسر می‌شود، باید هزینه کنیم.

 

به گفته او، دولت یا هیات امنای دانشگاه فرهنگیان برای جبران این کسری خرج کرد در پردیس‌های این دانشگاه فکری نکرده اند و هنوز به روسای پردیس‌ها اطلاعی داده نشده است، اما درصورت بازگشایی دانشگاه ها، این کمبود بودجه به شدت در مدیریت فضا‌های دانشگاهی اثرگذار خواهد بود.

 

نظری می‌گوید: فضای خوابگاهی و خدمات دهی به دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان این استان مناسب دانشجومعلمان نیست. مثلا در خوابگاه دانشجومعلمان، به ویژه در پردیس خواهران، سرویس بهداشتی یا دوش حمام به تعداد کافی نیست. سلف سرویس ۱۲۰ صندلی دارد درحالیکه دانشجومعلمان دختر ما ۴۷۰ نفر هستند.

 

البته به نظر می‌رسد که استانداری خراسان شمالی آنقدر‌ها برای پیگیری مشکلات دانشجومعلمان اهتمامی ندارد، چنانچه به گفته رئیس دانشگاه فرهنگیان این استان، درخواست ملاقات با وی از زمستان ۹۹ مطرح شده، اما هنوز آقای استاندار وقت ندارد!

 

وی می‌گوید: تاکنون با معاونان استاندار ملاقات‌هایی داشته ایم، اما گشایشی حاصل نشده است.

 

شاید بد نباشد که پای خیرین هم به دانشگاه فرهنگیان در استان‌های کوچیکتر باز شود. حضور خیرین برای ساخت خوابگاه یا فضا‌های آموزشی در دانشگاه‌های بزرگ، پررنگ است و البته مورد تقدیر؛ اما دانشگاه‌های فرهنگیان هم نیاز به حضور خیرین برای ساخت خوابگاه و ... دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی خوابگاه دانشجویی حقوق دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان پردیس خواهران خراسان شمالی دانشگاه ها پردیس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۰۹۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد

مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران به عنوان مرکز مشاوره برتر کشوری در میان مراکز مشاوره دانشگاه‌های سراسر کشور معرفی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در سی‌وششمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه زاهدان برگزار شد، از سوی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان «مرکز مشاوره برتر کشوری در سال ۱۴۰۲» انتخاب شد و با اعطای لوح تقدیر و تندیس، دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران از سوی دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقدیر قرار گرفت.


تعداد جلسات برگزار شده توسط روانشناسان، مشاورین و مددکاران و خدمات واحد نوروتراپی دانشگاه‌ها به صورت حضوری و غیرحضوری، خدمات و حمایت‌های مددکاری اجتماعی، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، آموزش و ارائه خدمات بهداشت روان نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و وبینار‌های آموزشی مختص دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانواده دانشگاهیان، توانمندسازی جامعه دانشگاهی، انتشارات و تولید محتوا، میزان خدمات روانشناختی شامل طرح‌های حمایتی و مناسبتی برای دانشجویان دانشگاه، سطح پوشش دانشجویان جدیدالورود در طرح کارنامه سلامت روان، تعداد اعضا و میزان فعالیت همیاران سلامت روان، مداخله در بحران‌های روانشناختی و تعداد جلسات تشکیل شده در این خصوص، میزان فضای فیزیکی و نرخ رشد فضای مستقل و برگزاری سمپوزیوم‌های ملی و بین‌المللی، از معیار‌های ارزیابی عملکرد سالانه مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌ها است.

دیگر خبرها

  • پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • تشکیل ۳۰۳۵ پرونده تخلف در استان خراسان شمالی
  • تجمع دانشجویان در حمایت از آزادی‌خواهان حامی فلسطین برگزار شد
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی